Παγκόσμια Ημέρα κατά του Διαβήτη

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Διαβήτη καθιερώθηκε κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου για να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τον πληθυσμό σχετικά με τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης της συγκεκριμένης νόσου.

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης, σύμφωνα με τον διεθνή ορισμό, είναι μια μεταβολική διαταραχή πολλαπλής αιτιολογίας, η οποία χαρακτηρίζεται από χρόνια υπεργλυκαιμία, λόγω διαταραχών του μεταβολισμού των υδατανθράκων, των λιπών και των πρωτεϊνών και η οποία είναι αποτέλεσμα ανεπάρκειας στην έκκριση ή τη δράση της ινσουλίνης ή και τα δύο. Ο ρόλος της ινσουλίνης είναι να βοηθά τον οργανισμό να χρησιμοποιεί τη γλυκόζη του αίματος σαν πηγή ενέργειας για τα κύτταρα. Η γλυκόζη προέρχεται από την πέψη διαφόρων τροφών όπως το ψωμί, το ρύζι, οι πατάτες, η ζάχαρη και τα γλυκά.

Tι περιλαμβάνει ο προληπτικός έλεγχος;

Τα οργανικά συμπτώματα που πρέπει να μας ανησυχήσουν είναι: η επίμονη πολυδιψία, αντίστοιχη πολυουρία και η φαινομενικά αναίτια απώλεια βάρους. Εργαστηριακά, ελέγχονται τα επίπεδα σακχάρου του οργανισμού μέσα από εξετάσεις επιλογής που είναι η μέτρηση του σακχάρου ορού και ο προσδιορισμός της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης που αποτυπώνει τα επίπεδα γλυκόζης του αίματος που παρουσίαζε ο οργανισμός τους τρεις προηγούμενους μήνες. Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται με πρωινή αιμοληψία μετά από 8-ωρη νηστεία.

Στην περίπτωση που έχει ήδη διαγνωστεί Διαβήτης, ο ασθενής πρέπει, σε συνεργασία με τον θεράποντα ιατρό, να παρακολουθεί συστηματικά τον οργανισμό του για την πρόληψη πιθανών επιπλοκών της νόσου.

Τα καλά νέα…

Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ έχοντας ως πάγια επιδίωξη την εμπέδωση της αξίας της Πρόληψης στην Υγεία, προσφέρει στον πληθυσμό της περιοχής μας για την περίοδο 9/11/2015 έως 14/11/2015 την δυνατότητα να ελέγξουν τα επίπεδα σακχάρου του οργανισμού τους καθώς και τη καλή λειτουργία ευαίσθητων οργανικών συστημάτων με την διενέργεια των κάτωθι προληπτικών εξετάσεων σε συμβολικές τιμές:

ΔΩΡΕΑΝ
Προσδιορισμό Σακχάρου

Προσδιορισμός σακχάρου ορού και Γλυκοζυλιωμένης Αιμοσφαιρίνης:
5€

Triplex Καρδιάς:
30€

Triplex Aρτηριών & Φλεβών κάτω άκρων:
50€

Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ πάντα κοντά στις κοινωνικές ανάγκες, αποδεικνύει την ευαισθησία της στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.